сряда, 26 януари 2011 г.

Wizzair

Wizzair е една от нискобюджетните компании, които оперират на българския пазар. Ниските цени и доброто качество на обслужване печелят много пътници и правят wizzair водеща компания в осигуряването на въздушния транспорт за гражданите на България. Базирана в Унгария Wizzair осъществява полети от големите летища (София, Варна, Бургас) по много европейски дестинации и предлага ниски цени на самолетните билети при закупуването им месец или два преди самия полет. С наближаването на датата за извършване на пътуването цените на незаетите в самолета места рязко скачат и самолетните билети в този случай стават в пъти по-скъпи от тези, които са били закупени на ниските цени преди време.
Повечето клиенти на Wizz air (в БГ интернет пространството позната, като: визеър, уизеър и доста други варианти написани на кирилица) предпочитат да закупуват билетите директно от сайта на превозвача, като в този случай се спестяват разходи за обслужване на продажбата, които повечето риселъри начисляват (варира в рамките на 10 - 30 евро).
При закупуване на билет от wizz air е добре да сте наясно с количеството багаж, който възнамерявате да носите с вас, което ще ви даде отговор на въпроса, дали имате нужда от заплащането на допълнителен багаж или ще можете да се поберете в рамките на ръчният си багаж, който е позволено да бъде в рамките на до 10 килограма и размери 55x40x20cm.
Пътниците на виз еър имат възможност и да закупят специално пригодени места в центъра на самолета, които предлагат малко по-добър комфорт при пътуване и разполагат с близо 10-15 см. по дълга дистанция от предната седалка. Ако имате желание да закупите преференциални места е задължително да предупредите служителя при чек ин. В този случай е необходимо да заплатите такса в рамките на 10 евро или паунда (варира за различните летища) и отново да се върнете при служителя на чек ин гишето, за да получите бордната си карта със специален стикер, който се залепя на нея и помага на стюардите в самолета на wizz air да ви настанят на правилните места. Имайте предвид, че тези места са ограничен брой (в общия случай 12 в един самолет) и ако закъснеете с чек ин-а си е възможно да са били вече разпродадени.

Директна препратка към интернет адреса на авиокомпанията: http://www.wizzair.com

Няма коментари:

Публикуване на коментар